Selecteer de taal

De certificaten van de duikerarts, duiker en duikploegleider hebben een geldigheidsduur van vier jaar. Na deze periode dient de certificaathouder een aanvraag in te dienen voor hercertificatie. De eisen, de zogenaamde toetstermen, voor deze hercertificatie zijn voor duikerarts, duiker en duikploegleider verschillend.

Op de volgende pagina’s wordt uiteengezet welke toetstermen van toepassing zijn en op welke wijze deze toetstermen worden beoordeeld.

Het aanvraagformulier voor het hercertificatie vindt u hier

De eisen die aan het hercertificeren worden gesteld, de zogenaamde toetstermen zijn omschreven in de werkveldspecifieke certificatieschema's in hoofdstuk 11. Het schema duikarbeid is per 1 oktober 2018 gewijzigd. 

Een vereenvoudigde weergave van deze eisen vindt u hier:

Duikarbeid

Duikploegleider

Voor getrainde duikploegleiders die bevoegd zijn de praktijkproef af te nemen. Check de lijst van duikploegleiders. 

Voor data theorie examen Duikploegleider neem contact op met de administratie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor data proeve van bekwaamheid Duikarbeid neem contact op met de administratie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.